700R4 question. - Pontiac GTO Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 02-16-2013, 01:04 AM Thread Starter
 
kjk990's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 156
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
700R4 question.

I finally finished up installing the 700R4 in my 67 GTO. Everything is buttoned up and appears to be running great most of the time.

The problem I have is that once it is warmed up, been driven for about twenty minutes or so and I am cruising around at town speeds. The transmission shifts through all four gears quickly and the engine bogs down. I will be at 25 MPH in fourth gear. Now this doesn't happen for the first 20 minutes or so. During that time it shifts like you would expect.

Any ideas?

Thanks
kjk990 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 02-17-2013, 07:27 PM
 
Join Date: Sep 2011
Location: west mich ... Grand Rapids Area
Posts: 95
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
the tv cable adjustment has to be "spot on" to work properly, I would double check the bracket / linkage at the carb, also how are you locking up the converter??
fasterfiero is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 02-17-2013, 08:41 PM Thread Starter
 
kjk990's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 156
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I have the TV cable fully engaged at WOT.

The Lockup is controlled by a B&M lockup control 70244, for mechanical speedometers.

I talked to the transmission guy who built it. He said it would work itself out. I thought he was crazy, but today it ran great. I'm hoping he's right.

Thanks for the response.
kjk990 is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 02-19-2013, 07:31 PM
 
Join Date: Mar 2010
Location: GRAND ISLAND NY
Posts: 74
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
be very careful ..if that cable is out of adjustment that tranny can go downhill very quickly ..and expensively ..don't ask how I know
44070dart is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 1964-1974 Pontiac Tempest, Lemans & GTO > 1964-1974 Tempest, Lemans & GTO General Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
building the 700r4 ... and stuff 67TEMPtress 1964-1974 Tempest, LeMans & GTO Technical and Electrical Wiring 9 11-19-2010 07:20 PM
700r4 swop bobby326 1964-1974 Tempest, LeMans & GTO Technical and Electrical Wiring 7 03-14-2010 01:32 PM
A\C Question (taking out) & Bumper Question Lukeduk1980 1964-1974 Tempest, Lemans & GTO Complete Exterior Body 5 08-25-2009 09:21 PM
700r4 tranny in a 67 goat teamwoody72 1964-1974 Tempest, Lemans & GTO General Discussion 19 01-04-2009 04:19 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome