2005 GTO Dead? - Page 2 - Pontiac GTO Forum
Pontiac GTO Pontiac GTO Forum

» Auto Insurance
Wheel & Tire Center

Go Back   Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion
Register Home Forum Active Topics Photo Gallery Garage Search Today's Posts Mark Forums Read Auto EscrowInsurance

GtoForum.com is the premier Pontiac GTO Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-09-2012, 11:09 PM   #11 (permalink)
 
Join Date: Nov 2012
Location: Georgia
Posts: 30
My Photos: (0)
Taking it to a GM dealer is hard since car will not start and nearest GM dealer is an hour away.
grifter95 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-09-2012, 11:53 PM   #12 (permalink)
 
Join Date: Nov 2012
Location: Georgia
Posts: 30
My Photos: (0)
Short of towing half complete car an hour how does one go about diagnosing bcm problem? Can it be replaced at home if it is the culprit?
grifter95 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 06:49 AM   #13 (permalink)
 
AlaGreyGoat's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Birmingham, Alabama
Posts: 710
My Photos: (0)
Is the security LED on the dash blinking all the time?
Even when the key is in the ign?
__________________
2005 GTO Fast - 2004 Z06 Faster - 1984 Honda V65 Magna Fastest
AlaGreyGoat is online now   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 07:35 AM   #14 (permalink)
 
Join Date: Nov 2012
Location: Georgia
Posts: 30
My Photos: (0)
Security icon in instrument cluster, car/lock, is blinking all the time.
grifter95 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 08:36 AM   #15 (permalink)
 
HP11's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: San Bernardino, Ca.
Posts: 2,302
My Photos: (20)
Quote:
Originally Posted by AlaGreyGoat View Post
Is the security LED on the dash blinking all the time?
Even when the key is in the ign?
The security LED is supposed to blink even with the key in the ignition until you turn it to the full on position (just before the start position). The BCM can be changed at home but it will have to be progammed to the car with a Tech 2.
__________________
2005 Pontaic GTO - CGM 6 Speed (My car)
2004 Ford Ranger Edge Supercab (My daily driver)
2010 Mercedes Benz C300 Sedan (Wife's car)
2014 Kia Rio LX (Wife's daily driver)
HP11 is online now   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 09:32 AM   #16 (permalink)
 
Gotagoat's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Columbia, SC
Posts: 596
My Photos: (0)
I'd try connecting the battery close to the starter to be certain I wasn't losing current due to the length of the wiring from the trunk.
Gotagoat is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 02:44 PM   #17 (permalink)
 
Join Date: Nov 2012
Location: Georgia
Posts: 30
My Photos: (0)
I checked BCM wiring behind glove box... all looks perfect with no rubbing or chaffing. I am going to hook battery up up front and make sure that it isn't lack of current. But I would think the 0 gauge wire that came with kit would be more than sufficient. Could I take BCM out and have dealership check just it? If not and I can change BCM at home, but required dealership to program.... would changing it at home help any? IE would it allow car to do anything?
grifter95 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 02:54 PM   #18 (permalink)
 
Join Date: Nov 2012
Location: Georgia
Posts: 30
My Photos: (0)
HP11... security LED (car/lock) blinks no matter what position the key/ignition is in. Putting key in and turning it does absolutely nothing! It changes nothing.... like I am not doing anything. If I didn't know better I would think the ignition cylinder was bad.... but if that were the case the power seats and locks would still work. Wiring is most peoples first suggestion, but I don't see how the wiring was "good enough" to cause dash to light up and led readout to illuminate before battery swap, but not now with a new and better battery. I am leaning more towards the BCM or some other electrical component. Just wishing there was a good way to check it to insure it is the problem. Kind of scares me taking my car which is almost through with the twin turbos, but still lacking correct amount of coolants, oils, new larger injectors, and correct tune to the dealership where I don't know anyone of the advisers or techs. All it would take is them fixing it and letting it run/revving it up and screw up the whole engine@
grifter95 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 07:53 PM   #19 (permalink)
 
AlaGreyGoat's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Birmingham, Alabama
Posts: 710
My Photos: (0)
I've looked over the schematics and here are a few things to check:

In the under hood fuse panel check the Engine and the Main 60a fuses and
check that they have 12v on the fuses. Check the BCM/Engine Control 15a fuse and
the Engine Sensor 15a fuse.
Check the mini relays, replace them one by one with a known good one.
If you grounded the battery in the trunk to the frame, make sure you have
a ground from the frame to the engine.

You say the fob blinks the parking lights, clicks, cuts of the alarm, but doesn't unlock the door.
Does the security LED go off when it clicks to try to unlock the door? It should.

Larry
__________________
2005 GTO Fast - 2004 Z06 Faster - 1984 Honda V65 Magna Fastest
AlaGreyGoat is online now   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 07:58 PM   #20 (permalink)
 
Join Date: Nov 2012
Location: Georgia
Posts: 30
My Photos: (0)
AlaGreyGoat security LED does not go off when keyfob is clicked.

I will go through all the relays and fuses again Wednesday when I am.off during daylight.
grifter95 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Not Dead injn37 1964-1974 GTO General Discussion 2 11-05-2010 01:19 PM
2005 GOAT, Modded, Gets dead battery every 3-4 weeks MJMALLEO 2004-2006 GTO General Discussion 3 10-05-2010 08:03 AM
Top Dead Center 68gtohawk8369 1964-1974 Tempest, LeMans & GTO Technical Discussions 6 06-13-2010 12:36 PM
Dead Battery Tom Rice 2004-2006 GTO General Discussion 9 02-21-2008 01:39 PM
Dead Pedal Joey Waid 2004-2006 GTO General Discussion 4 01-14-2005 10:16 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 08:38 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.