park problem - Pontiac GTO Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 07-30-2008, 08:02 PM Thread Starter
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
park problem

Hey guys i got my engine and transmission up and running great thanks to some advice ive got on here. I gotta ask another question though..I have my car up on jackstands and was checking out the driveshaft and noticed that the back wheels move even when the transmission is in park. I tried moving the driveshaft while in park but it doesn't move it just has the typical amount of play, but the wheels still turn. So i put it in drive and moved the driveshaft manually which moved the back wheels but I found you could stop the wheels yet keep turning the driveshaft. I figured the problem is somewhere in the differential since the transmission seems to be fine. So im gonna take it apart tomorrow but I was wondering if there is anything i should look for or if you have any advice on what the problem is or how to fix it..Thanks alot guys


-Chris
(1971 GTO 400ci)
cal114 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 07-30-2008, 08:16 PM
 
wytnyt's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 161
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by cal114 View Post
Hey guys i got my engine and transmission up and running great thanks to some advice ive got on here. I gotta ask another question though..I have my car up on jackstands and was checking out the driveshaft and noticed that the back wheels move even when the transmission is in park. I tried moving the driveshaft while in park but it doesn't move it just has the typical amount of play, but the wheels still turn. So i put it in drive and moved the driveshaft manually which moved the back wheels but I found you could stop the wheels yet keep turning the driveshaft. I figured the problem is somewhere in the differential since the transmission seems to be fine. So im gonna take it apart tomorrow but I was wondering if there is anything i should look for or if you have any advice on what the problem is or how to fix it..Thanks alot guys


-Chris
(1971 GTO 400ci)
open carrier rear,,,one wheel will turn
posi trak will not
wytnyt is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 07-31-2008, 07:02 AM
Former Super Moderator
 
Rukee's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Central Wisconsin
Posts: 9,919
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 21 Post(s)
yes it`s an open rear end, the wheels are spinning in the opposite directions, right?
Don`t take the rear end apart! Unless you have a posi carrier your going to install.
Rukee is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 07-31-2008, 09:25 AM
64-67 Expert
 
geeteeohguy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Fresno, California
Posts: 8,543
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 118 Post(s)
Open rear end.......sounds like nothing is wrong.
geeteeohguy is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 08-01-2008, 10:49 AM
 
Join Date: Oct 2007
Location: Long Island NY
Posts: 4,702
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Garage
Do Not Grab Moving Drive Train Parts While The Engine Is Running!!!!!



Eric Animal is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 1964-1974 Pontiac Tempest, Lemans & GTO > 1964-1974 Tempest, Lemans & GTO General Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how do i adjust/tighten handbrake ??? 7moon12 2004-2006 GTO General Discussion 8 05-23-2017 09:10 AM
electrical problem Str8evl Service, Maintenance and Technical Discussion 4 03-28-2008 09:55 AM
Potentially serious GTO problem - everyone inside! Yankee Drive train, suspension, alignment and brakes. 67 04-22-2007 07:10 PM
T/C & Cruise Control Problem jortegasr Service, Maintenance and Technical Discussion 7 02-23-2007 01:28 PM
GTO Automatic Shift Problem smckullie Service, Maintenance and Technical Discussion 5 02-23-2005 06:02 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome