my 1/4 mile results - Pontiac GTO Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 12 (permalink) Old 10-31-2008, 10:44 PM Thread Starter
 
RJ_05GTO's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 505
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
my 1/4 mile results

I finally was able to get to the track in my 05 A4. My mods are predator tune and heat soak reduction kit. The temperature was about 50ish degrees, i let it cool down for a while after the 70 mile ride to the track. This is the first time i have ever run my GTO and all together after tonight the 5th time I've ever been down the track. I was a little nervous too so that didnt help much so here are the times.

first run

R/T ... .779
60' ... 2.164
330' ... 5.796
1/8 ... 8.729
mph ... 84.42
1000... 11.265
1/4 ... 13.408
mph ... 105.40

second run(last run)

R/T ... .552
60' ... 2.004
330' ... 5.610
1/8 ... 8.544
mph ... 84.34
1000... 11.086
1/4 ... 13.238
mph ... 104.96

I was asleep at the light both times but all together i was happy. I ran faster than i was expecting. So i let it be when i saw a 13.2. But i need to work on my launch and get my mph up a few more.
RJ_05GTO is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 (permalink) Old 10-31-2008, 11:14 PM
Former Super Moderator
 
Rukee's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Central Wisconsin
Posts: 9,919
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 21 Post(s)
Nice runs!!
Rukee is offline  
post #3 of 12 (permalink) Old 11-01-2008, 07:23 AM
 
raspantienator's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: BREWSTER, NY
Posts: 1,448
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Very nice.
raspantienator is offline  
 
post #4 of 12 (permalink) Old 11-01-2008, 08:24 AM
 
alsgto04's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Chicago,Il
Posts: 1,303
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Nice runs for sure.
alsgto04 is offline  
post #5 of 12 (permalink) Old 11-01-2008, 10:25 AM
 
fergyflyer's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Eustis Fl.
Posts: 3,445
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Excellent runs!!!

Good 60' on the second launch.
fergyflyer is offline  
post #6 of 12 (permalink) Old 11-01-2008, 11:36 AM Thread Starter
 
RJ_05GTO's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 505
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thank You guys! I was launching it at about 1400 rpms give or take. It was kind of hard watching the lights and trying to load the car up too. I think when i get used to the car a little more my reaction times will be better. I think the first run i spun the tires just a little bit. The second run i rolled onto the throttle a little easier. I will probably go back before they close the track and try for a faster time. It is LOADS of fun and to think some lucky people get paid to do this
RJ_05GTO is offline  
post #7 of 12 (permalink) Old 11-01-2008, 05:12 PM
 
Aramz06's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Los Angeles, CA
Posts: 1,847
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via AIM to Aramz06
"Good 60' on the second launch."

-Definitely, good job.

-LSS Shifter
-Resonator Delete
-Flowmaster 44 Series Mufflers

1 of 475


Aramz06 is offline  
post #8 of 12 (permalink) Old 11-02-2008, 12:16 PM
 
vistalord's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Evergreen Park
Posts: 86
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by RJ_05GTO View Post
I finally was able to get to the track in my 05 A4. My mods are predator tune and heat soak reduction kit. The temperature was about 50ish degrees, i let it cool down for a while after the 70 mile ride to the track. This is the first time i have ever run my GTO and all together after tonight the 5th time I've ever been down the track. I was a little nervous too so that didnt help much so here are the times.

first run

R/T ... .779
60' ... 2.164
330' ... 5.796
1/8 ... 8.729
mph ... 84.42
1000... 11.265
1/4 ... 13.408
mph ... 105.40

second run(last run)

R/T ... .552
60' ... 2.004
330' ... 5.610
1/8 ... 8.544
mph ... 84.34
1000... 11.086
1/4 ... 13.238
mph ... 104.96

I was asleep at the light both times but all together i was happy. I ran faster than i was expecting. So i let it be when i saw a 13.2. But i need to work on my launch and get my mph up a few more.
Good job! I have some questions What type of tires were you running? Also do you have any mods done? I ran Dr's on mine and did a 13.8 and I am bone stock. Just wondering because at your trap speed you should be able to get even lower. but anyways very good for the first time.

2005 GTO Black/Black A4

2007 Ford Mustang GT 430hp 380tq
vistalord is offline  
post #9 of 12 (permalink) Old 11-02-2008, 08:41 PM Thread Starter
 
RJ_05GTO's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 505
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks Vistalord! I think im gonna go back before the track closes and try to work on my launch to get my mph up and a lower time. For tires Im running Nitto 555's. And i have a regular predator performance tune and vectors heat soak reduction kit( it just relocates the intake air temp sensor to the airbox). When i got to the track it was about 50 some degrees outside and my intake temperatures were over 100 degrees. I turned the heater on full blast and jumped the cooling fan at the relay(s) and let them run with the hood up until my intake temps got down to about 69-70 degrees(viewing with the predator tuner). All you need to do is make sure your intake temps are COOL as possible or at least well under 100 degrees. Anything over 100 degrees and it retards the timing and zaps a lot of horsepower. This car is very sensitive to heat and it just wont run unless it is cool. The power difference between driving it first thing in the morning and in the middle of a hot day is VERY noticable, thats why i didnt even attempt to hot lap it because i was afraid of running a slow time. Just keep it cool and it will run
RJ_05GTO is offline  
post #10 of 12 (permalink) Old 08-09-2009, 02:28 PM
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
track run

2005 A4 Supercharged Quick Silver GTO

ATI P1SC-1 @ 7 PSI, PTC 3200 Torque Converter,

1 ¾” JBA Shorty Stainless Steel Ceramic Coated Headers,

3” Spintech X Pipe, 3” to 2 ½” Spintech Mufflers, 2 ½” Spintech Tail Pipes,

MSD Boost- A- Pump, 17” 245 Nitto Drag Radials

Maryland Performance Tuned, using HP Tuners (David)

440 RWHP / 396 RWTQ, SAE Corrected Dynamometer


1.88 - 60’ and 12.09 @ 118.93 mph in the ¼ Mile, before torque converter install


1.63 - 60’ and 11.78 @ 113.23 mph in the ¼ Mile, after torque converter install



DRAG RACING @

75-80 Dragway
Performance

Maryland Performance Center

Last edited by t3lcullins; 08-09-2009 at 02:30 PM. Reason: photo
t3lcullins is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > Off Topic Discussions > Racing and Kill Forum

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1/4 mile time Captainjjm 2004-2006 GTO General Discussion 0 03-29-2008 09:56 PM
Motor completed, dyno & 1/4 mile LOWET 2004-2006 GTO General Discussion 21 12-18-2007 10:08 AM
Help understanding 1/4 mile times Gooooat Racing and Kill Forum 16 04-14-2007 03:35 PM
1996 Cadillac STS 1/4 Mile Time cruzajc1 Racing and Kill Forum 1 03-22-2005 09:21 PM
Official 0-60 and 1/4 mile stats for '05 GTO? Scissors Service, Maintenance and Technical Discussion 10 03-15-2005 04:39 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome