shocking wiper motor - Pontiac GTO Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 06-15-2012, 08:07 PM Thread Starter
 
68GTO4004Spd's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Columbus, OH
Posts: 659
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
shocking wiper motor

I pulled the dash out and put it back in a while ago. I just now got around to hooking up the wiper motor, (worked fine before). I turned the wiper switch and the wipers worked but the motor wont shut off or park, just keeps running, I also notice that if I touch the wiper switch and the ignition key I get a jolt. Obviously it's a grounding issue under the dash, where are the dash grounds located? My tach will work some of the time and other times it will peg and stay there, another dash ground issue? I hate electrical problems. Any direction will be appreciated. I also have an orange wire that I can't remember where it went, I think it is for the cigar lighter, would that cause problems if not connected?
68GTO4004Spd is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 06-17-2012, 09:39 PM
 
Join Date: Mar 2011
Location: Texas
Posts: 704
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
the wiper motor runs by grounding it thru the switch. if it keeps running, then it is getting a ground somewhere which could be thru the motor mounting or linkage or a short in the switch. problem is not likely dash grounds. you touching both is creating a circuit. you are the wire. orange is lighter, as long it does not short against something. it is always hot. Tach pegs is another problem. bad wire to coil.
pontiac is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 06-18-2012, 05:05 PM Thread Starter
 
68GTO4004Spd's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Columbus, OH
Posts: 659
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
OOps did I type tach, I meant to say the oil pressure gage. I still think I have some sort of ground issue, this weekend I took it to a show and the gas gage was pegged (first time that happened) as well as the oil press, then the oil press started working about 10 miles in and a couple of miles later, the gas gage started working. Both would intermitantly peg for a while then come back. I wish I had done a better job of labeling and taking pics of the dash before I took it apart.
68GTO4004Spd is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 06-18-2012, 08:33 PM
Super Moderator
 
BearGFR's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Springtown, TX
Posts: 5,742
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 122 Post(s)
Garage
Unplug the connector at the wiper motor, turn it over 180 degrees, plug it back in.

(It's been awhile now but I think I had the same problem with mine --- that's what fixed it.)

Bear

BearGFR
Springtown, TEXAS
BearGFR is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 06-21-2012, 10:45 AM Thread Starter
 
68GTO4004Spd's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Columbus, OH
Posts: 659
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Tried flipping the connector, that didn't work either, tried every combination that was possible. I even unplugged all the connectors and bench tested it on the firewall and it still wouldn't park. The weird thing is, is that it bench tested fine when it was resting on the radiator support before I bolted it in. I don't have the gasket at the firewall for the pump, could that cause the problem?
68GTO4004Spd is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 1964-1974 Pontiac Tempest, Lemans & GTO > 1964-1974 Tempest, Lemans & GTO Complete Engine Compartment Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wiper motor KapaTheMan 1964-1974 Tempest, LeMans & GTO Technical and Electrical Wiring 5 11-27-2011 11:28 AM
1969 Wiper Motor Ground Strap LibertyBlue69GTOConv 1964-1974 Tempest, Lemans & GTO Complete Engine Compartment Discussion 4 10-11-2011 07:03 PM
wiper motor Topkat 1964-1974 Tempest, Lemans & GTO Complete Engine Compartment Discussion 5 04-05-2011 07:07 PM
wiper motor terry isenbart Service, Maintenance and Technical Discussion 0 11-07-2004 02:32 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome