04 m6 Alternator Charging Issues... - Pontiac GTO Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 05-20-2014, 05:58 AM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2011
Location: Texas
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
04 m6 Alternator Charging Issues...

Okay so to start it off I'm on my number 5 or 6 re manufactured alternator in under two years. Most recently they seem to be lasting approximately one week (last two anyway). I will install them and they will work perfectly charging at 13.9-14.1 volts then all of the sudden out of no where I will get check alternator light and battery starts to slowly drain. Battery is relatively new and when I put my multimeter on the posts after issues start to occur I get anywhere from 11.7 to 12.1v showing that the alternator is putting out nothing. I have checked the wiring as best I can under the hood, the battery terminals are not corroded and I'm getting so frustrated that I'm almost ready to trade the car off which I do NOT want to do. Does anyone have any suggestions or ideas or has maybe ran into this problem and has found a fix. Please help
stephen77375 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 05-20-2014, 11:52 AM
 
teds06goat's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Brentwood, Ca 94513
Posts: 27
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I would try checking all the grounds and stay away from the re manufacturer alternators. And you can try switching out the battery cables.

Sent from AutoGuide.com App
teds06goat is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Charging System issues Thurber73 1964-1974 Tempest, LeMans & GTO Technical and Electrical Wiring 15 02-28-2014 08:04 PM
Alternater not charging xconcepts 1964-1974 Tempest, LeMans & GTO Technical and Electrical Wiring 5 08-06-2010 04:21 PM
Charging Problem e_zrider 1964-1974 Tempest, LeMans & GTO Technical and Electrical Wiring 9 05-21-2010 11:28 AM
charging system mafiacustomz 1964-1974 Tempest, LeMans & GTO Technical and Electrical Wiring 1 11-16-2009 12:01 PM
charging problem? PhantomGTO Service, Maintenance and Technical Discussion 5 07-11-2005 09:40 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome