04 M6 Dies Several Times Before Starts - Pontiac GTO Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 07-25-2007, 09:44 AM Thread Starter
 
Join Date: May 2007
Posts: 105
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
04 M6 Dies Several Times Before Starts

Looking for some help with what I think is a unique problem. My wifes 04 Pulse Red M6 intermittently will die many times (7 is the record) before it will finally stay running. Specifically what it does is, when you turn the key it will start and then immediately it dies. Sometimes it seems that if you pull the key all the way out of the cylinder and put it back it, that seems to work at times. It is a very intermittent problem, but usually will happen at least one time a day.

I am a GM Dealer Parts Manager, and have ordered a ignition cyl and switch, but just have a feeling it may be a BCM or PCM issue. I sure am glad its still under warranty. The car only has 5K miles on it.

Anyone have any experience with this problem??

TIA,

Doug
Partsguru1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 07-25-2007, 10:31 AM
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 77
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
5k? you don't drive that car enough!!!!
CYCLONED is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 07-25-2007, 11:47 AM Thread Starter
 
Join Date: May 2007
Posts: 105
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I bought it in May with 3K on it. It was in a collection for the first couple years.
Partsguru1 is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 07-25-2007, 02:19 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2007
Posts: 105
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
45 reads with no help? C'mon guys, surely someone has run across this problem?
Partsguru1 is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 07-25-2007, 03:24 PM
Administrator
 
05GTO's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Deliverance, GA
Posts: 5,132
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
I'll take a stab, Try disconnecting the battery and remove the power from the PCM. Reconnect the battery and see if it will re-map the PCM.

Could be a bad 02 sensor or the maf sensor.

Just a wild guess!

Randy


05GTO is online now  
post #6 of 7 (permalink) Old 07-25-2007, 04:04 PM Thread Starter
 
Join Date: May 2007
Posts: 105
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Its still under warranty until December, so its going in the shop tommorrow. I'll post the findings and the fix.
Partsguru1 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 07-26-2007, 10:23 AM Thread Starter
 
Join Date: May 2007
Posts: 105
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Got the goat in the shop today, and its pretty much like I thought. The tech tells me that the "slip ring" in the ignition switch is intermittently not communicating with the key. The exact condition is described in the service information he got off the GM service computer, so we're going to replace the ignition switch, ignition cylinder, 2 keys, and 2 remotes to make sure its fixed. I had to wait about 3 weeks for the cylinder to come in, and I'm the Parts Manager here, and know the shortcuts to get backordered parts, so the cyl's are definitely on a hard backorder. I must have gotten 50 calls from other dealerships wanting to buy that lock cylinder!

Anyway, once its fixed I'll give an update.

'Guru
Partsguru1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome