1st gear is starting to grab so late that car stalls - Pontiac GTO Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 04-01-2014, 01:51 PM Thread Starter
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
1st gear is starting to grab so late that car stalls

Hey everyone, I'm new to the forum and I just recently started having trouble with my 06 Goat, manual transmission. I don't know of the previous history, I've had the car for about 10k miles now and it now has a total of 70k. Just theories day I noticed that when disengaging the clutch, first gear grabs really late, and the car almost stalls unless I give it a good amount of gas. This doesn't happen all the time. It seems like it only happens when the clutch is maybe engaging part of the gear? Any idea what might be going on or any suggestions?
Ad0mLS2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 04-01-2014, 02:45 PM
Former Moderator
 
svede1212's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Grand Rapids, Michigan
Posts: 4,081
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 25 Post(s)
Garage
Sounds like it's new clutch time

2004 Blk/Rd M6
6.3 litre LS1

Built and tuned by svede
svede1212 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Won't go into 1st gear sometimes? prayforgray01 Service, Maintenance and Technical Discussion 15 01-29-2014 12:36 AM
STS for 1st Gear issues? whysoserious Drive train, suspension, alignment and brakes. 3 08-15-2009 12:02 PM
Starting in any gear but 1st? vance_pounders 2004-2006 GTO General Discussion 10 07-26-2009 09:57 AM
Soooo, 1st Gear at about 55-60, bad..no? DrivenPerformance Service, Maintenance and Technical Discussion 7 02-22-2008 02:48 PM
Grinding noise when shifting from 1st to 2nd gear? O'Town Service, Maintenance and Technical Discussion 19 02-08-2008 05:07 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome