abondoned on the side of the road - Pontiac GTO Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 04-24-2008, 05:56 PM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
abondoned on the side of the road

Today on my way to work, the service engine oil warning came on, and then engine temp warning came on. the engine temp gauge maxed out then dropped to C. I pulled off to the side of the road, and it started sputtering during idle like it had a huge cam in it. I checked the oil, it was fine, the engine was as cool as normal. Started it back up, still not idling right. I tried to reset it by pushing the gas pedal 3 times, it didnt work. So i left it there I dont want to take a chance with over heating it. Has anyone experienced this before. I tried searching on here, but didnt have any luck with this problem. What the hell did I do to my car? I just got it out of the shop for water leaking and power seat problems.
brightassredgto is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 04-24-2008, 06:03 PM
 
PDQ GTO's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,612
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
That's a weird one. I have no idea what happened to your Goat. What kind of Mods. have you done?
PDQ GTO is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 04-24-2008, 06:09 PM
Former Super Moderator
 
Rukee's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Central Wisconsin
Posts: 9,919
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 21 Post(s)
Water leaking? Would that be a coolant leak?
Rukee is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 04-24-2008, 06:33 PM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
The only mods are a K&N airfilter and the previous owner put glass packs on it, the water was leaking into passenger rear floor board, but thats fixed. Dealer said it came through the firewall. I think its a sensor causing this, the motor didnt seem unusually hot, and no coolant leaks. maybe the computer is tricked somehow or is in limp-home mode. the check engine light is also on. im going to scan it tommorrow, but i need to figure out how to get it home. Im stuck at work now, and its still on the side of the road.
brightassredgto is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 04-24-2008, 07:37 PM
 
PDQ GTO's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,612
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
If it's still under warranty the dealer will have to eat the tow charge. They do have certin mileage caps, don't know how far away from the dealer your Goat is. Based on your account of what happened I would not drive that car...Good Luck and let us know what the problem ends up being...

Quote:
Originally Posted by brightassredgto View Post
The only mods are a K&N airfilter and the previous owner put glass packs on it, the water was leaking into passenger rear floor board, but thats fixed. Dealer said it came through the firewall. I think its a sensor causing this, the motor didnt seem unusually hot, and no coolant leaks. maybe the computer is tricked somehow or is in limp-home mode. the check engine light is also on. im going to scan it tommorrow, but i need to figure out how to get it home. Im stuck at work now, and its still on the side of the road.
PDQ GTO is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 04-29-2008, 12:11 AM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
It turns out it was in safe mode. I drove it to the dealer which wasn't too far. It had code P1258, The ECT sensor was out of specs at 140 degrees resistance should be at 667 ohms and was actually at 287 ohms resistance which would not kick on cooling fans. At least thats what it says on the receipt. It was fixed under warranty but of course they had to keep it over the weekend for test driving. Runs perfect again, hopefully all the bugs are worked out, the warranty is expiring soon.
brightassredgto is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 04-29-2008, 07:25 AM
Former Super Moderator
 
Rukee's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Central Wisconsin
Posts: 9,919
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 21 Post(s)
Rukee is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 05-15-2008, 10:49 PM
 
deg04gto's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Chicago
Posts: 380
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thats good that you got it fixed, thats really scary that you experienced that thankfully nothing serious
deg04gto is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Road Rage EEZ GOAT In the News 10 10-30-2008 05:30 PM
Mfba To Host Open Track @ Road America Racer X Great Lakes 0 03-11-2008 12:39 AM
Passenger Side Door Lock awsumvet Interior Discussions 1 12-05-2007 03:24 PM
Cracked my SAP side skirt Devils3023 2004-2006 GTO General Discussion 7 10-23-2007 01:54 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome