ABS and TCS fault and off, help! - Pontiac GTO Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 09-01-2012, 10:52 AM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
ABS and TCS fault and off, help!

Ok so I have had my goat for a couple months now and I just finished having my Hendrix 8.8 kit adjusted for back lash, drove fine for a week or two. But then it went under the knife for a tick complete clutch package with a level 3 monster clutch with the MC slave etc. I finally got home to my car and now when I turn the key to on it throw abs fault and tcs is off and wonít come on. It stays this way while running also but still drives normally. Help?
F4LL3NBURR1T0 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 09-01-2012, 02:37 PM
 
danfigg's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: highland NY
Posts: 444
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
re

Obviously it has to do with the ABS/traction control sensor on the rear. Something may not be compatable. I always wonder that when I think about putting a straight axle or 8.8 kit in my GTO and if it would be compatable with the ABS/traction control. The sensor is on the rear for the traction control and the brake caliper for the ABS.....OR you have the common BCM wiring problem which is the wires rub against a metal bracket in the glove box and ground out some wires. I know this isnt much help but I would make calls and find out Hendrix about the ABS traction control issue and it compatabilities and the wiring in the glove box. Also tire size would make a difference. You do have the same size tires in the front and back. That will throw the ABS traction controls off---danfigg

05 IBM M6 summit UDP Vararam OVRAI Dyno tech long tubes W 04/catted mids 04 spintech X-pipe merged into 05 kooks after burners In-tune diablo tuner
danfigg is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 09-02-2012, 09:41 PM
Former Moderator
 
svede1212's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Grand Rapids, Michigan
Posts: 4,081
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 25 Post(s)
Garage
At least on my '04 I'v been running with an inch smaller diameter tire in the front and it hasn't set off ABS. It must have to be pretty significant. Sounds like a rear sensor issue to me too.

2004 Blk/Rd M6
6.3 litre LS1

Built and tuned by svede
svede1212 is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 09-05-2012, 02:01 PM
 
jpalamar's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Boyertown, PA
Posts: 3,765
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I agree with Svede. My C5 fron tire is supposed to be smaller then my fronts. If not it will throw some crazy active handling/abs issues. I don't recall anyone having issues like that in the GTOs. In fact a few have put Vette wheels on without issue. Def has to be a specific sensor in the rear.

2003 Corvette Z06 - MGW shifter, Corsa X pipe, Corsa Xtreme exhaust, Texas Speed long tubes w/o cats, PowerStop rotors/pads, Conti DWS tires, C6Z51 F&R sways, C5R headlights, tuned

04 GTO - sold
jpalamar is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fault code The intimidator Service, Maintenance and Technical Discussion 1 11-23-2010 07:27 AM
Air bag FAULT GoatOnMeth Service, Maintenance and Technical Discussion 3 05-13-2009 09:47 PM
ABS fault at 145 mph!!! banshee 2004-2006 GTO General Discussion 8 11-05-2008 04:44 PM
ABS Fault muohio Service, Maintenance and Technical Discussion 5 05-07-2007 11:32 PM
AirBag Fault DJ_YellowGTO Service, Maintenance and Technical Discussion 1 02-02-2005 08:45 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome