charging problem? - Pontiac GTO Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 07-06-2005, 09:39 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 75
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
charging problem?

So, lately I have noticed there is an obvious whine coming from my engine. Well, it is pretty obvious that it's the alternator. Anyways, I go to start my car for work this morning and the battery was too dead to start the car. So, I had to get a ride to work from my wife. After I got off early to take the car to the dealership, I hook up my portable jump starter and it starts right up. Now the whine is much louder. So, I drive it to the dealership and they test the battery and say it checks out and they check the alternator and say that it is putting out 13.4 volts and that is exactly what it should be even though they did admit to hearing a "slight" whine while driving it. So, they decided to keep it overnight hooked to a parasitic draw machine thingee to check for current draw while it is off. I am sure they are going to tell me tomorrow that everything is fine since that is what they told me when I took in yesterday after noticing the gauges acting all wierd. Anyways, has anyone else had problems with their alternator not charging or having a dead battery at random??
PhantomGTO is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 07-07-2005, 06:31 AM
 
Xman's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Fort Worth TX
Posts: 410
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
On my Volvo, I've had an alternator that put out 13+ volts but when a load was applied the voltage fell off and would not keep the battery charged. I had to replace the alternator.
Xman is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 07-07-2005, 08:03 AM
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 364
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I had a defective battery. The dealer told me it had 2 dead cells. Based on what I have read on this forum I think that mine was not an isolated issue.
mumrah is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 07-07-2005, 01:39 PM
 
Join Date: May 2005
Posts: 170
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Does is sound like a whistle from inside?
huskerGTO is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 07-07-2005, 06:38 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 75
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Yeah kinda, almost like I have a supercharger. I wish.
PhantomGTO is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 07-11-2005, 09:40 AM
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 48
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I had the same problem. Drove to the movies ad by the time the movie was over I had to call for a jump start.
10 BEERS is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome