Electrical problem(s) - please help me - Pontiac GTO Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 06-25-2012, 12:01 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2011
Location: Texas
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Electrical problem(s) - please help me

As of Friday night I'm having the following issues with my car. 2004 m6

Service error contact dealer
Fuel gauge error contact dealer
Air bag fault
Rear lamp bulb fail
Real lamp fuse fail

All errors above are showing up in the HUD under the speedo/tach the other two following errors listed below are purely visual that I've noticed

First when car is started the ac doesn't blow cold even if car has been running for an hour previously

Second the lights on the interior as well as headlights an tail lights aren't shutting down auto after car is turned off. I'm assuming some accessorie didn't shut down last night after I parked car at at 9pm an at 5am battery was dead. Ps this battery is two weeks old an brand new an alternator charges fine

Now the obvious answer I guess would be it's electrical related. I've read about the fuel gauge error being caused by a program tuning in the computer. I haven't done any other digging as of yet going home to check fuses an relays this afternoon. Please help me any useful info would be greatly appreciated!
stephen77375 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 06-25-2012, 06:18 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2011
Location: Texas
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Update after checking every fuse in the car an contacting the GM dealer an haven't got a response yet I did some more research an found that several people had, had issues with the BCM wires grounding out behind the glove box. Now this could purely be fluke luck but I got on my hands an knees an attempted to find any frayed wires behind the glove box by first checking under then opening. After I was unable to locate as I was getting up out of sure frustration I slammed the glove box door. When I returned back around to the drivers side to pull car back n garage I noticed all gauges working properly an the AC was blowing cold. Not fixed yet but working on it. If anyone has insight into this I'd love to hear it. Thanks
stephen77375 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 06-26-2012, 01:59 PM
Super Moderator
 
GTO JUDGE's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Lancaster, PA
Posts: 8,433
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Garage
Remove the glovebox and examine the BCM cable. It is a thick cable that looks like its wrapped in black cloth tape. There is a sharp angle support the cable chafes against. That is where the worn spot will be. If you see it chafed look at the wires and apply solder to them if you can to make contact. Wrap the cable good and test for a short. If all is ok get a large cable tie and tie the cable loosely to the vertical support you will see on the inside of the fender. Some have wrapped the cable in pipe insulation I used the cable tie.

President: GTO Association of America
www.gtoaa.org


GTO JUDGE is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electrical Problem Ls1.Goat Interior Discussions 3 05-29-2012 03:16 PM
Electrical Problem steve5000k 1964-1974 Tempest, LeMans & GTO Technical and Electrical Wiring 1 06-11-2011 02:47 PM
69 GTO electrical problem Luiz 1964-1974 Tempest, LeMans & GTO Technical and Electrical Wiring 13 04-07-2009 10:35 PM
Help on a 71 GTO, Electrical problem Rezombie 1964-1974 Tempest, LeMans & GTO Technical and Electrical Wiring 5 03-24-2009 12:46 PM
electrical problem Str8evl Service, Maintenance and Technical Discussion 4 03-28-2008 09:55 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome