Emission test - Pontiac GTO Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 (permalink) Old 09-03-2008, 12:14 PM Thread Starter
 
alsgto04's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Chicago,Il
Posts: 1,303
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Emission test

I need all the help i could get.
So yesterday I take in the goat for the emission test, and it did not pass nor did it fail. It came up error codes on the converters, which i did change them to some jba mid pipes catted. It does have a custom tune also on it right now, do use think if i put it back to stock tune it will work for me to pass it.
I have three days to take it back, so i need all the help guys.
Thanks in advanced.
alsgto04 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 09-03-2008, 12:59 PM
Former Super Moderator
 
Rukee's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Central Wisconsin
Posts: 9,919
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 21 Post(s)
I wonder if the shop that tuned it can retune it to pass the sniffer test, then tune it back after you get the test done?
Rukee is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 09-03-2008, 01:20 PM Thread Starter
 
alsgto04's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Chicago,Il
Posts: 1,303
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Oh sh*t did i say custom tune i meant a a hand held tune (predator)
alsgto04 is offline  
 
post #4 of 11 (permalink) Old 09-03-2008, 01:24 PM
Administrator
 
05GTO's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Deliverance, GA
Posts: 5,132
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Are they testing with a sniffer or by plugging into the data port under the dash?

Mine failed the sniffer and passed the data port test.

Randy


05GTO is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 09-03-2008, 01:37 PM Thread Starter
 
alsgto04's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Chicago,Il
Posts: 1,303
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
The tested it on the data port, and they also said to drive it around for three days, and to take it back.
alsgto04 is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 09-03-2008, 04:00 PM
Administrator
 
05GTO's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Deliverance, GA
Posts: 5,132
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Use your DiabloSport Predator and see if you have any codes, if you can't clear them with the Predator unplug your battery for about 15 minutes and reconnect. Go back to the emission station and see if it will pass.

Randy


05GTO is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 09-03-2008, 04:37 PM Thread Starter
 
alsgto04's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Chicago,Il
Posts: 1,303
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Just read the paper over that they gave me at the emission place and it says
catalytiic converter eff. not ready
evaporative control system not ready
so i went out to plug in the tuner and it says on the DTC no fault found and on the
DTC NOT RAN it comes up mass air flow circuit range/performance
I hope this info helps.
alsgto04 is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 09-03-2008, 06:29 PM
Administrator
 
05GTO's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Deliverance, GA
Posts: 5,132
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Did you remove the o2 sensors? Is your car an 04 or 05?

Randy


05GTO is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 09-03-2008, 06:59 PM Thread Starter
 
alsgto04's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Chicago,Il
Posts: 1,303
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Well yeah i did removed them when i changed the mid pipes but i also installed them back, at times the check engine light comes up while im driving, and i plug in the tuner and reset it.
Oh and its an 04.
alsgto04 is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 09-06-2008, 09:48 AM Thread Starter
 
alsgto04's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Chicago,Il
Posts: 1,303
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Well i just back from taking the goat to the emission place again. I ended up programming it back to the factory tune, and it passed it. I really dont know if it was that the problem or just god helping me out again.
So know i could just sit back relax and
alsgto04 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Check Engine Code - Catalyst Sys Efficiency Threshold (bank 1 & Bank 2) cjsuttonx Intake and Exhaust Discussions 5 08-24-2008 07:42 PM
Test phantom6litre Test Forum 0 08-03-2007 06:45 PM
Tried to test drive a GTO yesterday..... cyn1c02 2004-2006 GTO General Discussion 31 11-21-2006 09:43 PM
test drives deezdad 2004-2006 GTO General Discussion 10 03-29-2005 12:12 PM
1967 Pontiac GTO Road Test - Testing 2 Tigers 05GTO 1964-1974 Tempest, Lemans & GTO General Discussion 0 12-16-2004 10:35 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome