Fuel System 1 & 2 CL-Fault - Pontiac GTO Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 09-16-2013, 02:22 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2011
Location: Texas
Posts: 72
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Fuel System 1 & 2 CL-Fault

So last weekend car was running like crap, opened the hood to begin to trouble shoot an found that the air intake tube had separated from where it meets the throttle body. I re-attached it an cleared the code from the computer an still car is wanting to run in CL fault mode. I have probably put 30+ miles on the car since the most recent clear, does anyone have any suggestions as to what to do next? When I say it's running like crap I mean it shutters a little at idle slow pulls up the RPM spectrum you get a little bit of hesitation an fluctuation in RPMs but under WOT condition it is fine. I have checked for vacuum leaks an have found none. Only thing out of the normal is I don't have any rear O2 monitors but I haven't had those on the car in over a year now an it's never done this before. Last week I replaced the alternator on the car an the battery was unplugged for a couple hours so I wonder if that coupled with the intake tube coming off caused the ECU to pull the timing in the engine an isn't allowing it to fix itself now.

Any information an suggestions would be great, Thanks in advance!
stephen77375 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 09-24-2013, 07:02 PM
Former Moderator
 
svede1212's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Grand Rapids, Michigan
Posts: 4,081
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 25 Post(s)
Garage
Aftermarket CAI? Check your MAF wiring connections too.

2004 Blk/Rd M6
6.3 litre LS1

Built and tuned by svede
svede1212 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fuel system configuration x47544F Engine Discussions 0 06-11-2012 08:54 PM
fuel pump dead boost a pump at fault mike4387 Engine Discussions 0 05-13-2012 01:54 PM
Retune with different fuel system? Richtenb Engine Tuning 2 04-27-2011 09:25 AM
Fuel System Questions? LIBOPOP Engine Discussions 7 04-07-2011 01:26 PM
Started laying out the fuel system Eric Animal 1964-1974 Tempest, LeMans & GTO Projects, Barn Finds & Restoration Discussions 13 03-29-2011 02:19 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome