Grinding noise fixed, good work Sewell - Pontiac GTO Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 03-15-2005, 06:19 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Grinding noise fixed, good work Sewell

After 1745 miles on my GTO finally got it back into the dealership for another couple of little things. Firstly the TSB for the MPh light that was too bright. 2ndly a trim piece was misaligned behind the right front wheel.

Anyway, the real reason I took it down to service was the grinding/rattling noise from the rear that I would get when the car was cold, and when in first gear or in reverse.

It would only happen when you initially found the friction point on the clutch, when slowly accellerating away at like 25% throttle. Any other time, say below 10% throttle or about 40% it would not happen. So all in all the grinding would occur everytime I drove the car normally.

When I had taken the car in the past to the dealership, by the time I drove down there, the exhaust had obviously got hot and I could not reproduce the noise.

So I left it there overnight, the service (techs) drove it this morning and heard the stupid noise that had been pissing me off no end.
They isolated it and found it was the exhuast heat shield was rattling against a misaligned exhaust system.

Sorry for the long post, but maybe someone will find it useful.

Lastly, I am happy as a pig in proverbial (sh***) to get rid of that noise.

I love my Monaro... but it need the Australian spec wheels.....Ahhh
VYSSUTE is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 03-17-2005, 03:28 PM
 
Join Date: Dec 2004
Location: Hamburg, NY
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
What had to be done to get rid of the MPH brightness?
awsumvet is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 03-17-2005, 05:41 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 22
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
it was just a tsb for a computer flash
dealer will know the tsb
VYSSUTE is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome