Hight Pitched Noise On First Start - Pontiac GTO Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 10-18-2004, 01:46 AM Thread Starter
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 20
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Hight Pitched Noise On First Start

I've had my GTO for a month exactly and just in about the last couple of weeks I've noticed a very high pitched noise when starting. It's not high pitched and LOUD but kinda low but I have a really good ear when it comes to things like that and I can hear it. It doesn't do it the entire time, just as it starts, then once it gets warm and i drive it i dont hear it any longer. only does it first thing in the mornings when I start it.
GOTdriver04 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 10-18-2004, 02:56 PM
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 590
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
more than likely EGR valve. my 02' Camaro SS had this pollution control device. driven by electric pump. valve would get stuck, causing this noise.

warranty issue
westell is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 10-18-2004, 03:16 PM
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 109
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I think what you mean is the A.I.R system. Your 02 SS had an electric air injection pump, but no EGR system. Fortunatley the GTO does not have an air injection system or an exhaust gas recirculation valve. Technology is a wonderful thing!
rock421 is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 10-18-2004, 03:23 PM
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 590
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by rock421
I think what you mean is the A.I.R system. Your 02 SS had an electric air injection pump, but no EGR system. Fortunatley the GTO does not have an air injection system or an exhaust gas recirculation valve. Technology is a wonderful thing!
yes, good thing you can read my mind as obviously i have lost it

sorry there, GOTdriver04
westell is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome