Idiot light on after dead battery. - Pontiac GTO Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 08-11-2006, 10:09 PM Thread Starter
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Idiot light on after dead battery.

Well, I was trying to charge my cell phone (don't have a wall charger, just the car charger) and ran my battery dead on the GTO. I jumped it from my wife's Jeep, paying no attention to the fact that you are supposed to leave the 2 cars jumpered for a couple minutes after the GTO starts to make sure the alternator doesn't spike and cause a headlight to burn out. That didn't happen, but now whenever I start my car the "Airbag Fault" light comes on. The DIC chimes and says "Airbag Fault" and the red airbag light displays on the dash.

Anybody else had this problem? I have a feeling it's going to be a dealer fix, but would like to avoid taking it to the dealer if at all possible.

Thanks in advance for any help.

Bill.
vette68 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 08-11-2006, 10:44 PM
Premium Member
 
EEZ GOAT's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Phenix City Alabama
Posts: 2,626
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via Yahoo to EEZ GOAT
EEZ GOAT is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 08-11-2006, 10:45 PM Thread Starter
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 69
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
That's not what I wanted to hear.... Last time I did that, it took them 3 days to flash my computer because my check engine light was on...
vette68 is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 08-12-2006, 03:06 PM
 
speedwrenchx10's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Central OHIO
Posts: 201
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Check all fuse first before a trip to the stealer and if you take it I would not mention jump starting it the my say you hooked it up wrong and make you pay for repairs
speedwrenchx10 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 08-12-2006, 07:08 PM
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
1. reset the ECU (D/C the battery or pull the ECU fuse) - some sort of electrical spike mightve just caused a bug or something
2. pull out the SRS airbag fuse and put it back in (assuming its not blown)
3. if all else fails, take it to the dealer
stupidaznmunkey is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome