MY CAR is dead as a door nail - Pontiac GTO Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 06-04-2012, 04:12 PM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
MY CAR is dead as a door nail

i have an 05 gto manual.....so in the morning i tried to start my car, it didnt start,it made click noise(starter, but only one click) and all the lights flickered and went out( the odometer and the radio clock). the lights came on i put the key to on and the abs fault light and traction control off came on after the start up self check, then everything went out.but when it came back on i had enough power to open the window n everynow and then i could use the fob to lock the door
later in the day i put a new battery thinking might be that and turned the key and all the lights went out and no click from the starter and about a minute later the odometer n radio clock came back on.


Any ideas would be greatly appreciated.
seagull is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 06-04-2012, 04:25 PM
 
Ponyboy's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: CNY
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
My guess is the BCM. Mine did this when I took it out this year. After doing what your's is for about a week, it all died completely. New battery and w/ my buddies BCM, the interior and accessories all worked. The car didn't start until I had a new BCM and PCM(that was also bad) put in and new FOBs. If anyone one of the computers is messed up, the car won't be allowed to start because of a security feature.

06' GTO PBM M6
Ponyboy is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 06-04-2012, 05:49 PM
Former Moderator
 
svede1212's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Grand Rapids, Michigan
Posts: 4,081
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 25 Post(s)
Garage
BCM or the starter is shorted to ground.

2004 Blk/Rd M6
6.3 litre LS1

Built and tuned by svede
svede1212 is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 06-04-2012, 10:51 PM
 
Papa Rad's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: IL
Posts: 149
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
mine did crap similar to this, the one click and now enough power stuff. it was my positive battery connector, the stock one was corroded really bad and broke not making good contact. after putting on a new one, good as new.

Difflow diffuser, K&N intake, x pipe only exhaust, HO alternator, pioneer touch screen, 55w HID's, 35w fogs, halo/projector headlights, fender stripe, 5%-15% window tint, black lug nut caps, black side markers, more to come
Papa Rad is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 06-12-2012, 03:18 PM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
it was the battery connectors.... , i clean it before but not good enough i guess... i cleaned it with baking soda and water n scrape the connection point with a screwdriver to get fresh metal and it started right up.

thanks for your help everyone it saved me the hassle of bringing it to the stealership.
seagull is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 06-12-2012, 06:45 PM
 
Papa Rad's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: IL
Posts: 149
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by seagull View Post
it was the battery connectors.... , i clean it before but not good enough i guess... i cleaned it with baking soda and water n scrape the connection point with a screwdriver to get fresh metal and it started right up.

thanks for your help everyone it saved me the hassle of bringing it to the stealership.
Glad you got it fixed! keep them clean so you dont have to replace them like I did. the positive one is a pain.

Difflow diffuser, K&N intake, x pipe only exhaust, HO alternator, pioneer touch screen, 55w HID's, 35w fogs, halo/projector headlights, fender stripe, 5%-15% window tint, black lug nut caps, black side markers, more to come
Papa Rad is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can I replace a 1968 door with a 1969 door par4n1 1964-1974 Tempest, Lemans & GTO Complete Exterior Body 0 02-20-2012 08:13 PM
1964 Tempest -Conversion of a 4 door to 2 door Dual Tempests 1964-1974 Tempest, Lemans & GTO Complete Exterior Body 25 03-13-2010 04:06 PM
will 4 door fenders work on a 2 door? for 1965 lemans? calioak510 1964-1974 Tempest, Lemans & GTO Complete Exterior Body 1 07-20-2008 11:30 AM
Squirrel Nail Scratches lhernandez Exterior Discussions 19 08-21-2007 08:14 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome