Never seen this problem before... - Pontiac GTO Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 12 (permalink) Old 01-04-2006, 08:05 PM Thread Starter
 
Justice's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Phoenix, AZ (AKA Hell)
Posts: 400
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via Yahoo to Justice
Never seen this problem before...

I *CAN'T* fill my tank up. Try as I might, the pump shuts off and I can see the fuel just below the filler, but my gauge reports I'm only at of a tank and it seems to be getting worse. When I first bought the car, I noticed I could only get it to 7/8ths, but now it's stopping at . Is there a TSB on this or does anyone have any ideas? Thanks!
Justice is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 (permalink) Old 01-05-2006, 06:24 AM
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 498
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Have you been using the same pump or same gas station? It sounds like the vapor recovery systems on the pump and car are fighting each other. I'm not an expert on this, but it does sound like a vapor recovery problem. Anyone else chime in on this one?
Pennsylvania Goat is offline  
post #3 of 12 (permalink) Old 01-05-2006, 06:43 AM
 
johnebgoode's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Long Island
Posts: 910
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I know some cars have faulty clusters. Maybe this is part of that problem...?

johnebgoode is offline  
 
post #4 of 12 (permalink) Old 01-05-2006, 08:13 AM
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 3,541
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by johnebgoode
I know some cars have faulty clusters. Maybe this is part of that problem...?
GTODEALER is offline  
post #5 of 12 (permalink) Old 01-05-2006, 11:24 AM
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 95
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
There is a fuel calibration that has to be programmed into the cluster to indicate the fuel capacity and fuel sender resistance. Odds are it has the wrong calibration. I'd take it to the dealer and have them fix it.
edysinger is offline  
post #6 of 12 (permalink) Old 01-05-2006, 11:38 AM
Administrator
 
05GTO's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Deliverance, GA
Posts: 5,132
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 10 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Justice
I *CAN'T* fill my tank up. Try as I might, the pump shuts off and I can see the fuel just below the filler, but my gauge reports I'm only at of a tank and it seems to be getting worse. When I first bought the car, I noticed I could only get it to 7/8ths, but now it's stopping at . Is there a TSB on this or does anyone have any ideas? Thanks!
Make : PONTIAC Model : GTO Year : 2004
Manufacturer : GENERAL MOTORS CORP.
Service Bulletin Num : 050849003 Date of Bulletin: JAN 01, 2005
NHTSA Item Number: 10013486
Component: ENGINE AND ENGINE COOLING
Summary:
SPEEDOMETER ERRATIC MOVEMENT FUEL GAUGE DOES NOT GO TO FULL AFTER FILLING ENGINE COOLANT TEMPERATURE GAUGE READS HOT AND COOLANT TEMPERATURE LIGHT ILLUMINATES. *EH

Randy



Last edited by 05GTO; 01-05-2006 at 11:41 AM.
05GTO is online now  
post #7 of 12 (permalink) Old 01-05-2006, 08:26 PM
 
Join Date: Jan 2005
Location: Southern California
Posts: 36
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I have the same problem. I am in So Cal where they have those vapor recovery hoses on the Gas Pumps, and I think that is the problem. I have to pull the black part of the hose up and go slow for the last 2 - 3 gallons to go in the tank. Hope that helps.
GTOBert is offline  
post #8 of 12 (permalink) Old 01-16-2006, 12:21 PM
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 101
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I had absolutely no problems filling up until I read this post - now mine will only fill up to 3/4 of a tank. Last two fill-ups stopped at 3/4. I'll try another one or two before looking for a solution.
jontyrees is offline  
post #9 of 12 (permalink) Old 01-16-2006, 01:32 PM Thread Starter
 
Justice's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Phoenix, AZ (AKA Hell)
Posts: 400
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Send a message via Yahoo to Justice
I have a solution but I have to draw a picture for it. I'll post again with what I had to do to FILL up.
Justice is offline  
post #10 of 12 (permalink) Old 01-16-2006, 01:50 PM
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 14
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
there is a tsb on this, take it to your dealer for a new dash cluster
the3car is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome