replaced both front hubs now traction control turns off by its self - Pontiac GTO Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 03-20-2016, 10:50 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
replaced both front hubs now traction control turns off by its self

i replaced both front hubs on my 06 now traction control turns off by its self & cruise control will disenguage while running down the road !
any ideas in this?
also installed a 7" touch screen at the same time.
xfasteddiex is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 03-21-2016, 06:28 PM
Former Moderator
 
svede1212's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Grand Rapids, Michigan
Posts: 4,081
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 25 Post(s)
Garage
If you have a problem with a speed sensor on a hub it may cause that. Check your ABS wires and connections on the hubs

2004 Blk/Rd M6
6.3 litre LS1

Built and tuned by svede
svede1212 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 03-30-2016, 09:01 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
well driving home today my info center flashed check alt , abs & brake one right after the other . so i get home pull hot & ground term off cleaned them & put back on started & let run for 15 minutes traction control stayed on as it should & no other issues !
xfasteddiex is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 03-31-2016, 09:50 AM
Former Super Moderator
 
Rukee's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Central Wisconsin
Posts: 9,919
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 21 Post(s)
Autozone hubs??
Scan the computer to see which hub is bad.
Rukee is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 08-07-2016, 05:11 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
finally figured it out ! had a blue tooth obd2 scanner plugged in to send info to my radio. took it out & in 100 miles now no issues!
xfasteddiex is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Replaced Front control arm bushings GM4life Drive train, suspension, alignment and brakes. 3 10-17-2013 11:55 AM
Drum brake front hubs goatdriver66 1964-1974 Tempest, Lemans & GTO Exhaust, Suspension, Alignment, Fuel Tank and Brakes. 2 02-21-2013 08:29 PM
Traction Control SleeperGoat Service, Maintenance and Technical Discussion 6 01-21-2012 07:08 AM
Traction control, still no traction :-) tummen 2004-2006 GTO General Discussion 14 08-22-2008 12:25 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome