Rough idle???? - Pontiac GTO Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 15 (permalink) Old 08-04-2006, 06:57 AM Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Rough idle????

I am experiencing what I must describe as some what of a "bad gas" feeling coming from under the car. It's as if there is a misfire problem going on. I took it to my dealer, and they say that they canít find an issue. I know my car and you can feel a distinct difference between the sweet rumble of my LS2 and "this". By the way, they checked for leakes in my exhaust (Corsa) Does any one have any input?
kanibal is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 (permalink) Old 08-04-2006, 08:57 AM
 
Robertr2000's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Walnut Creek CA
Posts: 456
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by kanibal
I am experiencing what I must describe as some what of a "bad gas" feeling coming from under the car. It's as if there is a misfire problem going on. I took it to my dealer, and they say that they canít find an issue. I know my car and you can feel a distinct difference between the sweet rumble of my LS2 and "this". By the way, they checked for leakes in my exhaust (Corsa) Does any one have any input?






What year? How many miles? Is this a smell, a sound or do you feel it? What Mods do you have?

More info please....

Spice Red 06
11/05 build
VolantCAI
IXiridium Plugs, 10.4 Taylor
GMM
Pedders StreetII+ (1/2" drop)
Hotchkins Swaybars
Full AMSOIL & RP
JBA Shorties/Cats
MagnaFlow w/Xpipe

soon: DBA 4k XS Rotors, RedStuff
Robertr2000 is offline  
post #3 of 15 (permalink) Old 08-04-2006, 10:39 PM
 
Join Date: May 2006
Posts: 388
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I just ran through a bad tank of gas. Holding at 70 in 5th, I could feel and hear her surge....same thing if I intentionally held her at high rpm like in 3rd or 4th. At idle, it would hit like normal, then shake and sort of 'phht' instead of the normal rumble. I ran that tank down, refilled, and I'm back to normal.

My gas mileage sucks lately...I find myself driving in 5th most of the time below 90 or so simply because it sounds better

Gerry
ShoddyHog is offline  
 
post #4 of 15 (permalink) Old 08-05-2006, 06:04 AM
Super Moderator
 
GTO JUDGE's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Lancaster, PA
Posts: 8,433
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Garage
I'd try some dry gas. If there is mostiure in the tank, this should eliminate it if that's the problem.

President: GTO Association of America
www.gtoaa.org


GTO JUDGE is offline  
post #5 of 15 (permalink) Old 08-05-2006, 07:26 AM Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I have a A4 with 8K on it. The only mods that I have are, Corsa Sport exhaust, and K&N CAI......I tried refuling once I completly ran out of gas, but the problem is still there. When I watch the engine at idle, I can see the motor kind of jump when the "mis fire" happens.
kanibal is offline  
post #6 of 15 (permalink) Old 08-05-2006, 07:44 AM
Super Moderator
 
GTO JUDGE's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Lancaster, PA
Posts: 8,433
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Garage
When you replaced the CAI, did you disconnect any kind of mass air censors? Could be the computer is not reading something right? Could be in the Intake itself, not getting proper airflow and the computer is not reading it right?

President: GTO Association of America
www.gtoaa.org


GTO JUDGE is offline  
post #7 of 15 (permalink) Old 08-05-2006, 08:02 AM Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Posts: 38
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
The dealer installed the CAI
kanibal is offline  
post #8 of 15 (permalink) Old 08-05-2006, 08:22 AM
 
SpaceCoast's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Titusville, FL
Posts: 42
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by kanibal
The dealer installed the CAI
Dealer install doesn't really mean much. Any time I messed with any part of my intake, my 99 vette used to surge something fierce. I actually had to pull a few fuses to do an idle relearn. This sounds what your dealer may need to do.
SpaceCoast is offline  
post #9 of 15 (permalink) Old 08-05-2006, 08:38 AM
Super Moderator
 
GTO JUDGE's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Lancaster, PA
Posts: 8,433
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Garage
Go to the dealer's service dept... have your service advisor attach the computer reading device to your plug under your dash. This should be able to pin point the problem or at least tell you where the problem lies.. They can do this im a matter of miuntes. WITH OUT taking you in the service bay and charging you 49.99 or what ever just to hook you up.

President: GTO Association of America
www.gtoaa.org


GTO JUDGE is offline  
post #10 of 15 (permalink) Old 08-10-2006, 07:10 PM
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 13
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Rough Idle

Yea, I've got one of those!!
It doesn't surge or anything but at idle it seems to have a miss where the engine sort of jerks. I test drove two when I bought mine and they both had the same "miss".
I thought it was normal and since it runs low 13's stock I don't worry about it. I think its the HP cam

Jeff
GNSS is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome