Traction control came on in neutral/clutch slip? - Pontiac GTO Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 08-20-2013, 04:40 PM Thread Starter
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Traction control came on in neutral/clutch slip?

Hey guys,

My M6 '05 GTO (67k) has done a few strange things recently. Once, I revved it up in neutral (to about 3.5K), and the traction control warning came on for a second. Whats up with that? It has never done this before...
Then, today, when I was accelerating away from a stop sign in 1st, there was a slippage (From clutch???) and the traction warning came on again. THe "Loss of traction" only comes on for a second, and the car drives completely fine with the exception of a slight clunk in 3rd. And it was not a launch, but a very controlled, "normal" start from a stop. Was not attempting anything "sporty". It was not the tires slipping either. It was something in the drivetrain.

Recently done: One piece aluminum driveshaft from DSS. Related??

Throws no codes, drives completely normal aside from a slight buzz in exhaust. Only mods are K&N drop in, SLP exhaust, and the driveshaft. I think it might be the factory clutch as well.

Any help would be greatly, greatly appreciated.
Hoonthatsc is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 08-20-2013, 11:37 PM
 
Join Date: Jun 2013
Location: College Station, TX
Posts: 29
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Garage
one piece driveshaft

I recently have replaced the factory driveshaft with a one piece aluminum, and it seems the rigidity of the aluminum has an effect on the traction control system sometimes. My Goat has a very heavy clutch, so often on accident, i'll dump it too quickly causing a shock to the rear end, and when that happens, I get a little wiggle. This causes my traction control to kick in when i'm WOT. I don't typically notice in first or second, because most of the time Its spinning the tires if I'm WOT, but when I short shift to third and it starts to wiggle, the traction control will not kick out until I let up. I also notice the problem if i'm cruising at a consistent speed and I jump on it real hard. Seems to give me that wiggle and kicks the traction control In.
taylorjones_11 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Traction Control always off? Akholde 2004-2006 GTO General Discussion 3 10-09-2013 03:30 PM
Traction control light in neutral khurst 2004-2006 GTO General Discussion 3 12-07-2011 01:25 PM
Traction control, still no traction :-) tummen 2004-2006 GTO General Discussion 14 08-22-2008 12:25 PM
traction control 2fas4u428 2004-2006 GTO General Discussion 7 07-21-2008 07:24 AM
Traction Control XGTO Racing and Kill Forum 3 03-04-2006 12:32 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome