"traction Control Is Off" - Pontiac GTO Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 12 (permalink) Old 07-01-2007, 02:49 PM Thread Starter
 
CPO's GTO's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chattanooga, TN
Posts: 415
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
"traction Control Is Off"

I noticed today that my traction control is off and I can't turn it back on.
I know, I know...So what, right? But since I haven't done any mods (just a CAI a year ago) I'm wondering what could be causing it. Has any one else seen this before? I have not tried resetting the computer yet. Just thought I would ask around first. I can think of worse things to go wrong, that's for sure!

1 of 370 Black Metallic/Red/Manual/18"
80U 756 MN6 N87
CPO's GTO is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 (permalink) Old 07-01-2007, 03:08 PM
 
GM4life's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: RAF Lakenheath, UK
Posts: 4,162
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
In your DIC it says "Traction Control OFF"? My only guess is to disconnect the battery and see what happens, if not visit the dealer.



GM4life is offline  
post #3 of 12 (permalink) Old 07-01-2007, 07:22 PM
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 212
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Oh I can't wait to find out what you gotta break to make that happen.
SloTymer is offline  
 
post #4 of 12 (permalink) Old 07-01-2007, 08:39 PM
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
had same problem on my 04. dealer replaced cluster gauges three times.
Finally blamed it on a short in the wiring harness. I have a 05 now.
rambogto is offline  
post #5 of 12 (permalink) Old 07-01-2007, 09:05 PM
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 730
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
have you tried to see if it engages even though it claims to be off? sounds like a warranty issue which there shouldn't be any trouble getting that solved. good luck and try the traction control out in a safe and controlled environment. (block off the highway from traffic and go at it)
koman is offline  
post #6 of 12 (permalink) Old 07-01-2007, 09:13 PM Thread Starter
 
CPO's GTO's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chattanooga, TN
Posts: 415
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by koman View Post
have you tried to see if it engages even though it claims to be off? sounds like a warranty issue which there shouldn't be any trouble getting that solved. good luck and try the traction control out in a safe and controlled environment. (block off the highway from traffic and go at it)
I should try that. I believe it will still engage, but I'll have to find the right time/spot to find out . First, I will try to reset the computer by disconnecting the battery. I once had a phantam check engine light that
just appeared for no reason. I reset the computer and it was gone and never came back. Thanks for all the replies. My dealer is good, but I don't
want to take it to them unless its the last resort. I'll post up when I find out something.

1 of 370 Black Metallic/Red/Manual/18"
80U 756 MN6 N87
CPO's GTO is offline  
post #7 of 12 (permalink) Old 07-02-2007, 12:36 AM
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 57
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
CHECK U'R LIGHTS MAKE SURE THERE PLUGGED IN I UNPLUGGED MY TAIL LIGHTS AND MY "TRACK OFF" WAS ON TILL I PLUGGED THEM BACK IN.

damn caps
1badbrazen is offline  
post #8 of 12 (permalink) Old 07-02-2007, 12:42 AM
 
b_a_betterperson's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,100
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Since the default with the system is to have the T/C on, there's definitely something with the computer system. Try a reset. If not, have the dealer look at it. Suppose you could check the wiring for the switch, as gaining access to it is really, really easy, but I don't think it will doing anything...
b_a_betterperson is offline  
post #9 of 12 (permalink) Old 07-02-2007, 07:24 AM
 
Join Date: Apr 2006
Location: Evans GA
Posts: 56
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
I had the same problem in reverse- my T/C wouldn't disengage. It turned out to be nothing more than a bad switch (the one on the console) which the dealer replaced under warrantee.

06 Impulse blue, M6, 17"
69 LeMans vert, stock-looking 455-powered "sleeper"
74 455 TA, HPP magazine cover car
PontiacGuy is offline  
post #10 of 12 (permalink) Old 07-02-2007, 01:33 PM Thread Starter
 
CPO's GTO's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chattanooga, TN
Posts: 415
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by PontiacGuy View Post
I had the same problem in reverse- my T/C wouldn't disengage. It turned out to be nothing more than a bad switch (the one on the console) which the dealer replaced under warrantee.
Hmmm, that sounds interesting. I wonder if its the switch. I'll
try a reset and then back to the dealer if that doesn't fix it.
I need to use one of my free oil change coupons anyway!
Thanks.

1 of 370 Black Metallic/Red/Manual/18"
80U 756 MN6 N87
CPO's GTO is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Service, Maintenance and Technical Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome