PLEASE HELP!used differential didnt work out : ( - Pontiac GTO Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 03-07-2010, 02:58 AM Thread Starter
 
badgoat91's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 118
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
PLEASE HELP!used differential didnt work out : (

so my diff was whining like crazy , it had 77k on it, i get a used one with documented 22k on it, i install it and first two days, everythings perfect ,no whining no nothing, now the thing doesent whine but it intermittently makes a nasty rubbing or grinding noise when going slow and turning, for example up a driveway. can anyone help me, im thinking the posi unit is bad on this diff ha, maybe i should combine the two diffs? idk please help, thanks
badgoat91 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 03-07-2010, 06:58 AM
Super Moderator
 
GTO JUDGE's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Lancaster, PA
Posts: 8,433
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 19 Post(s)
Garage
My opinion? Do a total rebuild of the unit. You may have gotten one that was defective. I would start from scratch. Just swapping this and that may not solve your problem. Now you have 2 units neither are up to snuff.

I think you'd be better off and do it right which means a total rebuild paying close attention to tolerances. Unless you are versed in building these units you'd be better off having it done by an outfit that does. You don't want to go through this a 3rd time.

President: GTO Association of America
www.gtoaa.org


GTO JUDGE is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 03-07-2010, 12:09 PM
 
AlaGreyGoat's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Birmingport, Alabama
Posts: 827
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
Did you change the fluid? Sounds like the clutches sticking.
If it doesn't make a noise or feel a vibration going straight on a
hard pull, I don't think the unit is hurt.
Make sure it has the right oil. I use Royal Purple Synthetic Max-Gear 75W-140
with the Limited Slip additive already in it. Be sure to add this to any
oil that doesn't have it.
Some people add more additive (very small amount at a time) to help make the
clutches operate smoother.

Larry

2005 GTO Quick - 1984 Honda V65 Magna Quicker - 2004 Z06 Quickest
AlaGreyGoat is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 03-08-2010, 02:27 AM Thread Starter
 
badgoat91's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 118
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
ya i put mobil 1 75w 140 and limited slip additive just like the manual calls for. it definitely seems like the clutch is sticking, im really bummed ha, should i add more limited slip additive and see if that works?
badgoat91 is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 03-08-2010, 03:07 AM
 
AlaGreyGoat's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Birmingport, Alabama
Posts: 827
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 7 Post(s)
If it was me, I'd add about an oz. more additive and take it to a parking lot or open area
and do some tight figure 8's to see if the clutches are working. If it seems to be OK,
do a short burn out and see if both wheels lay down rubber.
Don't see how it could hurt anything.

Larry

2005 GTO Quick - 1984 Honda V65 Magna Quicker - 2004 Z06 Quickest
AlaGreyGoat is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 03-08-2010, 07:02 AM
 
GM4life's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: RAF Lakenheath, UK
Posts: 4,162
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Good luck with it. My first diff started the clunking around corners, reverse, and on and off throttle in a stright line. I performed two diffrent fluid changes, Mobil 1 and RoyalPurple none of them fix the problem. I end up having the diff replaced under warranty. Now this one is doing the whining but no clunking yet. One of these days I'm going to tare into it to see whats going on.



GM4life is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 2004-2006 GTO > Drive train, suspension, alignment and brakes.

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Didnt really store car properly, Should i worry? Lapres_3 2004-2006 GTO General Discussion 5 01-16-2010 04:07 PM
nitrous didnt hit right? brandon05gto Engine Discussions 4 11-11-2009 12:59 PM
Has anyone installed all poly bushings and wished they didnt? Knelson 2004-2006 GTO General Discussion 1 10-31-2009 09:05 AM
Car didnt start ricekiller848 Service, Maintenance and Technical Discussion 2 03-29-2009 04:15 PM
[Freebies] How they work, why they work & how to work them. Last The Lounge 1 01-09-2005 07:15 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome