OK shifter and linkage...What am I doing wrong? - Pontiac GTO Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 10-14-2011, 07:27 PM Thread Starter
 
xconcepts's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 481
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
OK shifter and linkage...What am I doing wrong?

So I got the hurst linkage from TPP and appear to have it bolted to the tranny correctly, but I cannot for the life of me get it to shift into any gear. What am I doing wrong or what do I need to do to fix this? Do I need to do one by one and adjust every gear? As far as shifting it into 1st adjusting the linkage to first and checking second, then 3rd, 4th and rev?

X
xconcepts is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 10-15-2011, 07:57 PM Thread Starter
 
xconcepts's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 481
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Anyone?
xconcepts is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 10-16-2011, 08:25 AM
 
Join Date: Oct 2007
Location: Long Island NY
Posts: 4,702
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Garage
You might have hooked the linkage up correctly, BUT with one of the shift levers in the wrong position. Loosen the linkage rods, put the shifter in neutral, install the "alignment rod" into the shifter. Then place all the shifter (3) levers on the tranny in neutral, and tighten. SOMETIMES, the trans gets hung in 2 gears at once ...and nothing will move. Hard to explain with out being there........ Eric

P.S. Make sure the shift alignment rod is not presently in the shifter .....as this will stop the shifter from moving.



Eric Animal is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 10-16-2011, 05:17 PM Thread Starter
 
xconcepts's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 481
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
So I was finally able to get the shifter to move. I got all the drive gears working but I still can't get reverse in gear. I thought maybe my shifter was bad but even using my short shift it won't go in reverse.
xconcepts is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 10-16-2011, 10:43 PM Thread Starter
 
xconcepts's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 481
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 2 Post(s)
Finally got the linkage and gears to all work. I couldn't get the OEM adapter plate I bought 2 weeks ago to work with it thou and had to use the Hurst plate that came with the linkage kit. Hopefully Ames will let me return it. Now on to the console
xconcepts is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Pontiac GTO Forum > The 1964-1974 Pontiac Tempest, Lemans & GTO > 1964-1974 Tempest, LeMans & GTO Projects, Barn Finds & Restoration Discussions

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Pontiac GTO Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question about 64 GTO powerglide shifter linkage Bryan H 1964-1974 Tempest, Lemans & GTO General Discussion 3 05-09-2013 10:24 AM
Identify Shifter linkage xconcepts 1964-1974 Tempest, LeMans & GTO Technical and Electrical Wiring 0 10-11-2011 06:46 PM
66 Shifter linkage xconcepts 1964-1974 Tempest, LeMans & GTO Projects, Barn Finds & Restoration Discussions 2 04-24-2011 01:47 PM
carb linkage Topkat 1964-1974 Tempest, LeMans & GTO Technical and Electrical Wiring 1 02-19-2011 06:09 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome