Pontiac GTO Forum banner

1 - 20 of 20 Posts

·
Registered
Joined
·
321 Posts
Discussion Starter #1
I've noticed this a couple different times, both during and immediately after driving the car fairly hard, I get this smell like plastic burning. It's not burned rubber from the tires because I rarely light them up, this smells like melted or burned plastic. I noticed it yesterday when I stretched it out on the interstate, I could smell it inside the car, and when I pulled in the garage it was really strong around the rear of the car. Could it be the catalytic converters sort of burning the "new" out? It's a 2006 M6 with about 2100 miles on it.
 

·
Registered
Joined
·
112 Posts
This is kind of a weird responce but on a past car of mine, i ran over a plastic bag and it melted onto my exaust and so i could smell like melting plastic anytime my car would warm up...terrible!
just a thought... good luck-
 

·
Registered
Joined
·
321 Posts
Discussion Starter #3
I've looked the car over good, no fluid leaks anywhere that I can see, don't see where I may have ran over anything like what you suggest. It only does it when I dog the car pretty hard, in everyday driving I don't smell it.
 

·
Registered
Joined
·
108 Posts
Just standard break-in bud. Had the same thing. I still get the smell (If I ran it hard), but not as obvious and I am at 17,000 miles. It's good to smell new and not oily :)
 

·
Registered
Joined
·
95 Posts
Yaaaaaaaaay!! My car is normal then too :) I hadn't really worried about it yet cuz I figured it was break-in smell, but good to know its no biggie. :cool
 

·
Registered
Joined
·
201 Posts
I am glad to hear about that...Mine is 3 years old but only has 3500 miles on it and it still smells like Ralph Wiggum of the Simpsons would say "It smells like burning."

It doesn't smell like a burning clutch which is a good thing!
 

·
Registered
Joined
·
321 Posts
Discussion Starter #8
I'm glad to hear this is normal and others have smelled it too. It seemed a lot stronger around the rear of the car, so I was thinking it was exhaust-related, maybe the cats or mufflers getting really hot after driving it hard, but I didn't think about the exhaust pipes themselves. It was strong enough that I went back to the garage a couple times to make sure nothing was on fire...:eek:
 

·
Registered
Joined
·
31 Posts
Just rolled over 4kmi here and I have it as well, although it seems to be subsiding. At first I thought I was being too hard on the clutch (since I've never smelled clutch burn firsthand), but I've never had problems with other manuals. I'm glad you guys responded so now I can be even more confident that it's normal break-in.

DC
 

·
Registered
Joined
·
32 Posts
I am glad to hear about that...Mine is 3 years old but only has 3500 miles on it and it still smells like Ralph Wiggum of the Simpsons would say "It smells like burning."

It doesn't smell like a burning clutch which is a good thing!
correction, Miss Hoover said to ralph wiggum, "remember when you ate the red berries?" he replied "they tasted like burning":rofl: :rofl:
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
I don't know if that's a correction, Ralph probably said 'smells like burning' in an episode, too. He has an imaginary leprechaun friend - 'He tells me to burn things!'
 

·
Registered
Joined
·
201 Posts
You are totally right...its the berries...he says "it tastes like burning"

Then there is the leprachan..."Now you know what you need to do...burn them...burn them all!" and ralph nods and agrees. LOL I love that show. I am gonna put either aMr Burns or Ralph sticker on the back window of the GTO
 

·
Registered
Joined
·
415 Posts
Had a strange smell when I started up the goat today. Air was off but fan was on. Smelled like hot/burning coming through the vents on startup? Has
anyone smelled this before? I'm not talking about clutch or that hot break in
smell either. Like I said, it was on start-up. Took it on a 20 mile cruise with no problems noted. Please post up if you have experienced the same. I'm at 988 miles. So yes, it's still not really broken-in yet I guess. :cheers
 

·
Registered
Joined
·
415 Posts
Don't know what this was...I just sat there for awhile until it went away.
But is definately smelled like something hot or something had burned out upon
startup. Thing is, it went away, and I didn't notice anything bells and
whistles not working on the goat. Probably a little paranoia involved here too
since she's my baby!:cheers
 

·
Registered
Joined
·
305 Posts
Same thing here. Actually thought about starting a post for it awhile back.

Got 27K on mine and only get the smell when I get on it. Good to know it's normal since I too have pulled over and went over the entire engine looking for fluid leaks several times
 

·
Registered
Joined
·
87 Posts
I always thought it was the brakes. Everytime I drove the car hard or dogged it I either came up on a car fast or a curve. Then again I don't know.:lol:
 
1 - 20 of 20 Posts
Top